------ UltraAslan ----
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
------ UltraAslan ----

TÜM GALATASARAYLILAR GİREBİLİR...

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

7. sınıf matematik müfredatı

YazarMesaj
ultraslan

7. sınıf matematik müfredatı Empty
MesajKonu: 7. sınıf matematik müfredatı   7. sınıf matematik müfredatı Icon_minitimeÇarş. Şub. 04, 2009 6:18 pm

ilköğretim matematik 7. sınıf müfredatını yayınlıyoruz.
İlköğretim Matematik 7. sınıf konularıve bu konularla ilgili başlıklar.
2008 - 2009 Eğitim Öğretim döneminde de geçen yılki konular anlatılacak fakat konu sıraları kısmen yer değiştirilebilir.

Öğretmenlerin konuları anlatırken içinde bulunduğu bölgenin özelliklerini dikkate alması gerekmektedir.
Örneğin; Güneydoğuda’ki öğrenciler işlerden dolayı okula geç geldiği için daha basit konular sene başında anlatılabilir.

1.ünite: tam sayılardan rasyonel sayılara
- tam sayılarla çarpma işlemi - tam sayılarla bölme işlemi - rasyonel sayıları tanıyalım - hangi sayılar rasyonel? - rasyonel sayıları sıralayalım

- düzlemdeki doğrular - diklik ve paralellik - üç doğrunun arkadaşlığı - üç doğrunun oluşturduğu açılar

2.ünite: rasyonel sayılar, cebir, çember işbirliği
- rasyonel sayılarla işlemler - rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri - rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemleri - bilinmeyene giden yollarda bir durak: cebirsel ifadeler - cebirsel ifadeleri çarpma ve sadeleştirme - bir bilinmeyenli denklemler - çember ve daire - çemberin elemanları ve özellikleri - çemberde açılar ve yaylar - minör ve majör yaylar

3.ünite: orantıdan çıktık yola
- oran ve orantı - orantı çeşitleri - orantı problemleri - çokgenler - çokgenlerin özellikleri - çokgenlerin eşliği ve benzerliği - bayrağımızı çizelim - hayatımızdaki grafikler - verilerin farklı gösterimleri - yanıltan grafikler - veri analizi

4.ünite: cebir ve olasılık
- rasyonel sayılarla işlemler - adım adım işlemler - doğrusal denklemler ve grafikleri - doğrusal ilişkiler - kartezyen koordinat sistemi - doğrusal denklemlerin grafiği - olasılık - faktöriyel ve permütasyon - ayrık olan ve ayrık olmayan olaylar - olasılığın geometriyle ilişkisi

5.ünite: yaşamımızdaki matematik
- içi çokgen dolu - ayna ve dönme simetrisi - motifle kaplama - üslü sayıları kullanalım - üslü nicelikler - tüketim bilincimizi geliştirelim - alışverişteki yüzde hesapları - faiz hesapları

6.ünite: geometri ve ölçme
- geometrik cisimler - dairesel silindiri tanıyalım - yapıların yüzleri - alan ve hacim bağıntıları - kenar -alan -çevre ayrılmazlığı - dörtgensel bölgelerin alanı - çember ve daire - dik dairesel silindirin alanı ve hacmi

7. sınıf matematik müfredatı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 7.sınıf fen ve teknoloji müfredatı
» 7.Sınıf Sosyal Bilgiler Müfredatı
» SBS İlköğretim 7 Türkçe müfredatı